vanaf nu volpension mogelijk!

paard ligt op de paddock

Equibliss paddock paradise

Kleinschalige Paddock Paradise te Oisterwijk nabij de prachtige Oisterwijkse bossen & vennen en de Kampina!

Wat heeft Equibliss paddock paradise te bieden?

Een plekje in de kudde op onze weide betekent dat je paard of pony dag en nacht buiten is en leeft in een kleine kudde van maximaal 4 a 5 paarden. 


De paarden worden gehouden op een zo natuurlijk mogelijke wijze. Er is een zandpaddock en een looptrack rondom de weide.  Overdag hebben de paarden toegang tot de weide en is in de nacht gesloten. Verdeeld over de looptrack en paddock zijn meerdere ruwvoer plekken gecreĆ«erd. Er wordt een afwisseling in rantsoen aangeboden door het bijvoeren van bv brandnetel, kleefkruid, bramenstruik en distels. 

Paard eet hooi ruwvoer op voerplek uit een slowfeeder hooinet

voerbeleid

Op verschillende plekken op de track, paddock en schuilstal zijn ruwvoer plekken gecreĆ«erd. Het ruwvoer wordt gegeven in slowfeeders en op verschillende hoogtes. Er is dus altijd ergens een rustig plekje vrij om te eten en bewegen wordt hierdoor gestimuleerd. 


Weidegang is het hele jaar door beschikbaar waarbij we werken middels strookbegrazing. Elke dag gaat de weide in de ochtend open en in de avond wordt deze gesloten. In de weide groeien tevens lekkere distels en een variatie aan grassoorten. Kleefkruid, brandnetels, bramenbladeren, paardenbloemen en wilgentakken vullen het rantsoen aan voor de nodige aanvullende vitamines en afwisseling.

paard slaapt op paddock

Onze routine

In de ochtend wordt door pensionhouder de slowfeeders gevuld en de weide opgezet. Water wordt bijgevuld en er wordt een controle rondje gelopen.  De track, paddock, stal en weide worden gemest en worden onderhoud werkzaamheden uitgevoerd. 


Bij halfpension wordt van je verwacht een aantal avond voerbeurten in de week op je te nemen. (Het is afhankelijk van de aantal huurders hoeveel avonden dat is) Je vult de slowfeeders met hooi, vult water bakken bij, mest de paddock, looptrack en weide en sluit de weide. 

Bij volpension is alle service inclusief. Je hebt geen voerbeurten.


vastzetpalen en vastzetlijnen van de poetsplaats op paddock paradise oisterwijk

faciliteiten

Geniet je van bosritten maar ben je ook graag met grondwerk, dressuur of springen bezig? Bij EquiBliss! heb je bossen en rijvereniging om de hoek!

Op twee minuten loopafstand ben je op het terrein van de Vennenruiters, waar je tegen betaling gebruik mag maken van alle faciliteiten op het terrein.  Aanwezig op het terrein is een buiten rijbak, springweide inclusief materiaal, twee longeercirkels, was- en poetsplaats en toilet en kantine. 

Binnen een paar minuten loop je de bossen in en kan je uren op pad door de Oisterwijkse Bossen en Vennen en De Kampina. 

Op de paddock paradise is het volgende aanwezig waar jij en je paard gebruik van kan maken:

 • Ruime schuilstal
 • Zandpaddock
 • Looptrack rondom de weide
 • Weidegang
 • Schuurpaal
 • Poetsplaats voor twee paarden
 • Opbergkast
 • Binnen ruimte voor voeropslag
 • Waterpomp
 • Hooinetten en slowfeeders
 • Ruimte opslag ruwvoer
 • Kruiwagen en materiaal zoals mestboy etc.
 • Een plekje om te zitten


Ons plekje is nog niet helemaal af, we zijn nog bezig met de laatste afwerkingen en uitbreiding van bestrating.  

schuwrijke met bomen omgeven gedeelte van de looptrack

plekje vrij?

Lijkt je het wat om bij onze kleine kudde aan te sluiten? Ben je iemand met al ervaring in het 24/7 buiten houden van paarden of heb je hierin veel interesse dan ben je van harte welkom om eens te komen kijken!


Het is belangrijk dat naast de mens ook jouw paard bij de kudde past.  EquiBliss Paddock Paradise is geschikt voor sobere rassen vanaf minimaal grote C maat en een maximale schofthoogte van 160.  Denk aan Haflinger, Fjord, Connemara, Welsh Cob, New Forest, IJslander of kleine Tinker. 


Kom gerust eens vrijblijvend kennismaken! 


Prijs per maand 120,- op basis van half-pension.
Prijs per maand 160,- op basis van vol-pension.


Tarieven gelden beide inclusief service in de ochtend zoals voeren van jouw paard, eventueel wisselen van deken, geven van krachtvoer, medicijnen of supplementen. Weide openen en water geven. 

Tarieven zijn exclusief ruwvoer en krachtvoer. Ruwvoer wordt gezamenlijk ingekocht. Extra kosten boven op de pensionprijs is variabel. In de wintermaanden gemiddeld 65,- euro extra en in zomermaanden geen extra kosten wanneer alleen gras gegeven wordt. 


Groot onderhoud, mest afvoer, maaien, weide beheer etc. wordt verzorgd. Vervanging en reparaties zullen worden uitgevoerd door pensionhouder. 


Wil je eens komen kijken? Bel of stuur een berichtje naar Denise op 06 29877643