een blokkade bij je paard?

Goede doorstroom in het lijf beïnvloed de kwaliteit van beweging en welbevinden op álle niveaus. Wanneer de doorstroom stagneert ontstaat er een blokkade in het lichaam.

Lees hier tips om er achter te komen!


WAt zijn symptomen van een blokkade? 

De gevolgen van blokkades bij het paard kunnen lijden tot:


  • Stijfheid lendenen en achterhand
  • Stress en overprikkeling
  • Korte passen en verminderde mobiliteit
  • Verminderde functie immuunsysteem
  • Disbalans hormoonhuishouding
  • Doffe vacht en terugkerende huid problemen
  • Rug problemen


Herken je een van deze bovenstaande punten? 


Tijdens een behandeling voelen we het gehele lichaam af en behandelen we op precieze sleutelplekken op het lijf.  De blokkades kunnen namelijk middels cranio sacraal therapie worden opgespoord en opgeheven worden door de juiste technieken toe te passen. 


Blokkades worden opgeheven en het bindweefsel en omliggende weefsels vinden opnieuw ontspanning terug. Mobiliteit van het lichaam en het cranio-sacraal ritme wordt verbeterd.


Omdat alles in het lichaam met elkaar verbonden is heeft een behandeling effect op het gehele lijf en wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd.


Vermoed jij dat jouw paard een blokkade heeft of wil je eventueel blokkades opsporen?  Middels onderstaande testjes brengt ik je alvast op weg! 

paard of merrie draagt staart scheef

paard draagt staart scheef

Vaak is een scheve staartdracht een indicatie voor een beperking elders in het lichaam. De precieze oorzaak vinden is dan erg belangrijk en kan soms een zoektocht zijn. 

diagonaalbalans test voor paarden

diagonaal balans test

Vind je merrie het lastig in een houding te blijven staan bij hoefbekapper? Struikelt ze veel tijdens het rijden of training? Dit heeft vaak te maken met de balansverdeling van het lijf. 

huidklachten bij paard, droge huid staartwortel

huidklachten paard

De huid is het grootste orgaan van het paard en een ware spiegel van haar gezondheid! Het liefst zie je een soepele huid en een glanzende vacht maar wat als je paard last blijft houden van terugkerende klachten als mok of doffe plekken in de vacht heeft?

tugor huidtest bij paarden

huidtest

Ben je benieuwd of je merrie voldoende gehydrateerd is en of zij soepel in de vel zit? Loopt je merrie 'strak' en minder mobiel, bekijk dan eens hoe het gesteld is met de soepelheid van het bindweefsel. Met onderstaande testjes kom je daar achter!

atlas merrie paard testen op spanning aan de atlas

spanning op de atlas

Hoofdschuw of oren aanraken moeilijk? Moeite met aanleuning of stress gevoelige merrie? Spanning aan de Atlas kan een losstaand probleem zijn maar ook een signaal van een blokkade of probleem elders in het lichaam.

paard merrie met deuk voor schoft

deuk voor schoft

Loopt je merrie kort? Mist ze mobiliteit in de voorhand en mag beweging meer swung hebben? Loop je ook vast in de aanleuning? Veelal is dit een indicatie voor een CTO blokkade. 

ademhaling volgen bij paard merrie, hand op onderbuik paard

Correcte ademhaling paard?

Valt het je op dat je merrie snel wat hoog in de energie zit en wat nerveus of overprikkeld reageert? Misschien lukt het niet om zich helemaal te ontspannen. Stress maar ook lichamelijke klachten, bijvoorbeeld maagpijn, hebben invloed op het ademhalingsstelsel. 

heeft mijn paard een blokkade?

Goede doorstroom in het lijf beïnvloed de kwaliteit van beweging en welbevinden op álle niveaus. Wanneer de doorstroom stagneert ontstaat er een blokkade in het lichaam.

Benieuwd of jouw paard een blokkade heeft?